De verkoop van woningen in de eerste helft van 2011, lag ongeveer op het niveau van dezelfde periode in 2010. Toen bekend werd dat de overdrachtsbelasting verlaagd zou worden van 6 naar 2%, was er een opleving. Deze heeft zich helaas niet voortgezet. Nu het jaar 2011 bijna ten einde is, kunnen we constateren dat er in dit jaar toch bijna 20% minder huizen zijn verkocht dan in het jaar ervoor. Er zijn een aantal factoren die daaraan bijgedragen hebben. De kopers zijn voorzichtig, omdat zij vinden dat het economisch niet goed gaat en zij met dit voor ogen, liever wachten op een herstel moment. Niemand verwacht dat dit op korte termijn zal gebeuren, dus zal het nog wel een tijd duren voordat we van een herstel zouden kunnen gaan spreken. Kunnen we dan nog iets positiefs zeggen, is het allemaal doffe ellende of zijn er lichtpuntjes.

Juist nu kopen

Het is inderdaad zo, dat door de strengere hypotheekregels er minder gekocht kan worden. Dit is ter bescherming van u. U wilt met veel plezier en vreugde in het gekochte huis wonen. Dat kan alleen als uw inkomsten en uitgaven met elkaar in evenwicht zijn. U woont in het huis dat u kunt betalen, niet alleen nu, maar ook nog over 15 jaar. Vraag en aanbod, zouden met elkaar in balans moeten zijn. Mensen verkopen, omdat zij misschien naar een andere woning willen, groter, kleiner, eengezinswoning of appartement. Als dat verkopen niet lukt, omdat er geen kopers zijn, stagneert de huizenmarkt. Voor de koper heeft dit als voordeel dat de prijzen van de woningen zakken en automatisch, ook wat daar dan per maand voor betaald moet worden.

Gunstig voor een koper. De hypotheekrente is op dit moment laag, wat ook al een positief effect heeft op de maandlasten. De keuze is groot. U kunt kiezen uit een flink aantal woningen, Zou u een paar jaar geleden nog genoegen hebben genomen met een bestaande keuken, die niet helemaal naar uw zin was. Nu kunt u net zolang shoppen, tot u die gevonden heeft. Dit scheelt u verbouwingskosten. U hoeft minder te lenen, wat u direct merkt in uw portemonnee, u houdt geld over.

Is een goed advies belangrijk?

Hoe vaak in uw leven gaat u een huis kopen. Bij het kopen van een huis, gaat het om veel geld en omdat het om uw toekomst gaat, wilt u daar, denk ik, niet mee gokken. U wilt zeker weten, dat u niet alleen de juiste hypotheek heeft, maar dat die voor u betaalbaar is. Het moet voor u geen last worden. Meer uitgeven dan er binnenkomt is nooit verstandig.

Er moet gekeken worden naar het moment van kopen, maar ook naar uw financiele toekomst. Niet alle risicos in het leven kunt u financieel aan en zullen met u besproken moeten worden. Een goede hypotheekadviseur kan u, tot op de cent, vertellen, wat een koophuis aan maandlasten kost en of u dat ook kunt betalen.

Maak direct een afspraak voor meer informatie!