Het afsluiten van een hypotheek is tegenwoordig niet zo lastig meer als vroeger. Er worden een aantal gesprekken gevoerd met verschillende financiële instellingen, er wordt een offerte aangeboden en hierna gaat de persoon in kwestie akkoord met de voorwaarden. Voor een ZZP’er is dit echter een stuk lastiger, want zij hebben ook nog een eigen onderneming achter hen staan. Natuurlijk kan het op een aantal manieren gemakkelijker worden gemaakt, zodat ook u als zelfstandig ondernemer een hypotheek kunt afsluiten en intrek kunt nemen in wellicht uw droomhuis. Wij hopen u voldoende te informeren.

Zorg voor orde op financieel gebied

Bent u van plan om een financiële instelling of bank te benaderen om een hypothecaire lening af te sluiten? Dan doet u er goed aan om uw financiële situatie goed in kaart te brengen. Banken willen natuurlijk zekerheid in uw te verschaffen dienst brengen. Als ondernemer heeft u echter weinig zekerheid op de continuïteit van inkomsten.

Daarom moet u jaarrekeningen van het bedrijf beschikbaar hebben, bewijzen van het afdragen van inkomstenbelasting moeten ook in te lezen zijn en de gegevens van de inkomsten van een eventuele partner. Wij raden u aan om dit vooraf te regelen en niet wanneer u al een oriënterend gesprek heeft gehad.

Het inschakelen van hulp

Wanneer u van plan bent om een afspraak te maken met een financiële instelling of bank doet u er goed aan om eens te kijken naar een financieel adviseur. Deze personen hebben een professionele kijk op uw situatie en zullen u te allen tijde het best haalbare adviseren. Dit zorgt ervoor dat u weet waar u aan toe bent en zo zit u niet met overbodige kosten of andere zaken die achteraf komen.

Wij raden u aan om verschillende adviseurs met elkaar te vergelijken om de meest aantrekkelijke adviseur in te schakelen.

Maak direct een afspraak voor meer informatie!