Het blijft een belangrijk onderdeel van uw maandlast bij een eigen woning. De rente die u nu heeft of gaat betalen. Belangrijk voor u daarin de goede keuze te maken. Soms is er geen keus, omdat uw rentevaste periode afloopt en u misschien dat aanbod moet accepteren. Het kan ook zijn dat u aan een overname datum vastzit en er niet de mogelijkheid is even te wachten of versnelt een offerte te accepteren. Welke regering er gaat komen is nog een verrassing. Nu heeft een nieuwe regering in Nederland weinig of geen invloed op de hoogte van Hypotheekrente, maar wel de manier van hoe uw hypotheek afgelost moet gaan worden. Het aflossen bepaald voor een groot deel op uw maandlast. Waarschijnlijk weten we half september meer over welke partijen gaan regeren en welke lijn ze gaan volgen met het eigen huizenbezit en het aflossen van de hypotheekschuld. Meer daarover de volgende keer. Nu eerst over de hypotheekrente verwachting.

Over de kortlopende hypotheekrente

We kunnen nog niet zeggen dat het rustiger wordt in de financiële wereld. De crisis is in het nieuws iets op de achtergrond, maar dat wil niet zeggen dat deze opgelost is. Spanje, Portugal, Italie en Griekenland zetten alles op alles om hun tekorten te verminderen en de rest van Europa gerust te stellen. De president van de ECB Draghi zegt in een interview er alles aan te doen om de Euro overeind te houden. De ECB gaat haar rente niet wijzigen. Het zijn tekenen dat het op dit moment even rustig is. Het zegt nog niet veel over de langere termijn, maar op de korte termijn mogen we verwachten dat de variabele rente en de rente voor maximaal 1 jaar niet zal wijzigen of een heel klein beetje zal dalen.

De verwachting voor de langlopende Hypotheekrente

We zouden kunnen zeggen dat de crisis even uit beeld is in verband met de vakantie en een aantal regeringen op reces zijn. Een stap op de plaats. Gaat het daarom beter met de economie, nee dat niet. Duitsland gaat nu ook merken dat de economie aan het krimpen is. Een klein lichtpuntje is dat de experts over Nederland roepen dat de export wat stijgt. De onzekerheid over de economische toekomst beweegt zich een beetje heen en weer. De Europese centrale Bank heeft nog geen verdere maatregelen aangekondigd. Wat er daarom over de langlopende rente van 1 jaar of langer, gezegd kan worden is dat die op hetzelfde niveau zal blijven. Een kleine wijziging naar boven of naar onder zou kunnen, maar is niet de verwachting. Geen grote wijzigingen.

Heeft u de wens om een huis te kopen of heeft u een verlengingsvoorstel van uw huidige bank gehad en twijfelt u of dat wel een goed aanbod is. Neem contact op met een van onze deskundige en ervaren Hypotheekadviseurs, zij weten alles over Hypotheekrente en welke beslissing, op dat gebied, voor de juiste is.

Maak direct een afspraak voor meer informatie!