Gaat u een huis kopen of loopt uw rentevasteperiode af, dan is de hoogte van de hypotheekrente voor u belangrijk om te weten. Voor een gedeelte zijn uw maandlasten daar van afhankelijk. Kiest u voor een lange of korte rentevaste termijn. In deze keuze is de hoogte van de rente belangrijk. Ook de toekomstverwachting kan hierin een rol spelen. Want als u weet dat de rente op korte termijn omhoog zal gaan, dan moet u misschien snel reageren en een beslissing nemen. De actuele rente kunt u op deze site vinden. De hypotheekrente hangt af van veel factoren, variabelen die daar invloed op hebben, meer dan een prognose een verwachting is daarom niet aan te geven. Achteraf blijkt hij meestal wel redelijk nauwkeurig. Echter geen garantie op het onderstaande.

Verwachting kortlopende hypotheekrente

Kortlopende hypotheekrentes zijn de variabelerente en de 1 jaarsrente. De afgelopen maanden heeft de Europese centrale Bank het rentetarief niet gewijzigd. Gisteren hoorden we geluiden over de hulp die gegeven gaat worden aan landen zoals Spanje en Italië. Welke hulp precies en hoe die ingevuld gaat worden is nog afwachten. Een positief geluid als je de meningsverschillen over de oplossing van de crisis, van de verschillende Euroleiders nog even in je gedachten terugbrengt. Eind van het jaar gaan enkele Eurolanden de BTW verhogen, waaronder Nederland. Het zou dan invloed kunnen hebben op de korte Hypotheekrente. De verwachting voor de komende maand is dat de korte rente de komende tijd hetzelfde zal blijven.

De langlopende rente

De hypotheekrente van langer dan 1 jaar Zoals ook bij de kortlopende hypotheekrente kort is aangehaald, is het afwachten wat de top nog meer gaat opleveren voor de landen die in de financiële problemen zijn. Met name de Spaanse premier zet flink wat druk op de ketel. Een definitieve oplossing voor de in nood verkerende landen is nog niet snel gevonden en uitgevoerd. Er is nog veel onzekerheid. Een plus is dat er economische groei is in Europa, de vraag blijft natuurlijk, zet dit door?. Dit vertaald zich in wat de langlopende rente doet op dit moment. Een soort Status Quo. Een pas op de plaats. De verwachting is dat de hypotheekrente gelijk zal blijven of licht zal stijgen.

Heeft u vragen over Hypotheekrente en uw persoonlijke situatie, vraag onze hypotheekadviseurs, zij zijn meer dan goed op de hoogte van dingen die zich op de hypotheekmarkt afspelen en kunnen u een bevredigend antwoord geven op al uw rente en andere hypotheekvragen.

Maak direct een afspraak voor meer informatie!