In een periode waar alles duurder wordt is elke besparing in uw maandlast meegenomen. U bent denk ik, net als ik geschrokken van het voornemen van de regeringspartijen om het verplichte eigen risico te verhogen. Helemaal zeker is dat nog niet, maar we kunnen er wel vanuit gaan, dat het gaat gebeuren.

In vier jaar tijd is het verplichte eigen risico hiermee gestegen van 165 naar 350 euro. In het 5 partijen akkoord, begin van het jaar, werd ook nog gesproken over een eigenbijdrage in de geestelijke gezondheidszorg(GGZ) en een eigen bijdrage voor elke dag dat je in het ziekenhuis ligt, dat zou dan 7,50 euro per dag zijn. Vanmorgen konden we enkele kranten lezen, in een uitgelekt rapport, dat de PvdA en de VVD plannen hebben om de huisarts ook mee te laten tellen in het eigen risico. Dat zou miljoenen opleveren op korte en langere termijn. Mensen zouden dan een bezoek huisarts uitstellen en dat bespaard geld. Dat er ook preventieve huisarts bezoeken zijn, die erger voorkomen en misschien levens redden, daar wordt dan aan voorbijgegaan.

Een deelakkoord VVD en PvdA

Wat ondertussen niet doorgaat is betalen van een bijdrage bij liggen in het ziekenhuis. Ook de bijdrage voor de Geestelijke gezondheidszorg wordt niet doorgevoerd. Het verhoogde eigen risico zal er ongetwijfeld komen.

Heeft u een gezin, dan kan u dat zo maar 700 euro per jaar gaan kosten. Een behoorlijk bedrag. Sommigen moeten daar maandelijks geld voor opzij zetten. Verwacht u volgend jaar regelmatig gebruik te gaan maken van zorg, dan zou geld reserveren een verstandige zet zijn. Als u een inkomen heeft tot het wettelijke minimumloon, dan kan het voor aantrekkelijk zijn te checken op de site van de toelagen of u misschien in aanmerking komt voor een verhoogde zorgtoeslag. Beloofd is lagere inkomens te compenseren.

Zijn er voor u mogelijkheden om te besparen?

Hypotheekrente

De maandlasten die u betaald voor de hypotheek bestaat voor het grootste gedeelte uit de hypotheekrente. De hypotheekrente is op dit moment nog laag. Staat u vlak voor een nieuwe rentevaste periode, dan kan het voor u financieel aantrekkelijk zijn u te laten adviseren of er voor u besparings mogelijkheden zijn. Er is nogal wat rente verschil tussen de diverse banken. Onze hypotheekadviseurs kunnen u daarbij helpen, zij zijn op de hoogte van de hypotheekrente en voorwaarden van de banken en kunnen u beslist met raad en daad bijstaan.

Uw zorgverzekering

De eerste zorgverzekeraar, die iets heeft verteld over de nieuwe premie voor aankomend jaar, de maatschappij DSW, heeft gezegd zijn premie niet te zullen verhogen. Bij de meesten zal de premie wel verhoogd worden. Als u de mogelijkheid heeft, zou u maandelijks kunnen besparen door naar een goedkopere zorgverzekeraar te gaan. De vergoedingen in het basispakket zijn gelijk, de een vraagt daarvoor meer premie dan de ander.

Ook kunt u onderzoeken of een lagere aanvullende verzekering voor u voldoende is en uw zorgwensen dekt. Hier zijn grote verschillen in premie bij de zorgmaatschappijen. Verwacht u weinig of geen zorg nodig te hebben in 2013, kunt u uw eigenrisico vrijwillig verhogen. U gaat dan minder maandpremie betalen. Overweegt u goed of dit een optie voor u is. Het moet goedkoper voor u worden, uiteindelijk niet duurder. Bezoekt u voor de premies en advies de website Zorgverzekering.net en zie of het voor u goedkoper kan.

Maak direct een afspraak voor meer informatie!