Zoekt u een hypotheek met een scherpe rente? Bekijk dan eens het renteaanbod van ABN AMRO. Deze degelijke bank stunt niet snel met tarieven en biedt verschillende hypotheken aan tegen gangbare rentes.

De exacte hoogte van de rente hangt natuurlijk weer af van het hypotheekproduct dat u kiest. Kiest u voor een Woning Hypotheek of Budget Hypotheek? En een variabele of vaste rente?

Bekijk de actuele hypotheekrente van ABN AMRO in ons hypotheekrente overzicht!

Budget Hypotheek

De offerte van een Budget Hypotheek is drie maanden geldig en kan niet verlengd worden. De rente uit de offerte daalt niet mee als de rente tussentijds daalt. Het renteaanbod blijft de hele looptijd gelden. De rente van deze hypotheek is 0,10% lager dan die van de Woning Hypotheek.

Woning Hypotheek

De offerte van de Woning Hypotheek is drie maanden geldig, maar kan kosteloos worden verlengd met zes maanden. Als de rente tussentijds daalt, dan daalt de rente uit de offerte mee. Verder daalt uw rente ook mee vanaf het moment van aanbod tot het moment dat uw nieuwe rentevaste periode ingaat. Bij deze hypotheek betaalt u de actuele rente van de Woning Hypotheek.

De hypotheekvorm

De wijze waarop u de lening terugbetaald is de hypotheekvorm. Bij ABN AMRO heeft u de keuze uit de volgende hypotheekvormen:

  • Annuïteitenhypotheek
  • Lineaire hypotheek
  • Restschuldfinanciering
  • Aflossingsvrije hypotheek
  • Buitenland hypotheek
  • Familiehypotheek

Buitenland hypotheek

Wilt u een huis kopen in het buitenland? Dan is dit mogelijk met de Buitenland Hypotheek. Dit is een speciale lening van ABN AMRO voor het kopen van een tweede woning in het buitenland. U kunt de Buitenland Hypotheek gewoon in Nederland afsluiten. Het grote voordeel is, dat u in het Nederlands communiceert. U ontvangt de offerte en de contracten in het Nederlands. Met de Buitenland Hypotheek koopt u een huis volgens de Nederlandse wetgeving. U krijgt dus geen hoge boete als u uw woning verkoopt en uw lening terugbetaalt. Ook is het niet verplicht om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Aangezien deze verzekering in het buitenland vaak erg duur is, scheelt dat weer veel kosten. Het is mogelijk om Buitenland Hypotheek af te sluiten bij ABN AMRO als u een huis wilt kopen in Spanje, Italië, Frankrijk, Duitsland of België.

Familiehypotheek

Heeft u uw droomhuis gevonden, maar kunt u de koop niet financieren? Dan is het mogelijk om uw ouders te laten bijspringen. Dit kan met de Familiehypotheek. Hierbij kunnen uw ouders u helpen bij de koop van uw droomhuis. Dit kan op diverse manieren. Zo kunt uw ouders:

  • Een eenmalige schenking doen voor de aankoop van het huis.
  • Het volledige aankoopbedrag aan uw kind lenen.
  • Een deel van het aankoopbedrag aan uw kind lenen. Dit kan eventueel met een maandelijkse schenking.
  • Een combinatie van de bovenstaande opties.

Als uw ouders het volledige hypotheekbedrag aan u lenen, krijgt u te maken met een aantal regels. Zo moet u een marktconforme rente aan uw ouders betalen. Verder kunnen uw ouders dan niet profiteren van de hypotheekrenteaftrek. Voor de Familiehypotheek dient u tussen de 18 en 40 jaar oud te zijn.

> Ga naar het overzicht van alle hypotheekverstrekkers