Uit onderzoek is gebleken dat u, als consument het liefst advies wilt van een echte adviseur. Geen internet advies of telefonisch advies. Nee, een adviseur die tegenover u zit en u antwoord geeft u de vragen die u heeft, dingen voor u uitzoekt en u adviseert wat het beste voor u is. Meer dan tweederde van de personen die werd gevraag op welke manier zij geadviseerd wilde worden, gaf aan persoonlijk contact te prefereren boven 100 procent digitaal advies of het helemaal zelf doen, met nog een soort eindtoets door een Hypotheekadviseur.

Onzeker

Vooral de twijfel van doe ik het zelf wel goed, heb ik voldoende kennis om een grote financiële beslissing te kunnen nemen. De beslissing om een huis te kopen en de financiële druk die dit legt op uw huishoud budget is groot. Een verkeerd geschat hypotheekproduct of de keuze van een verkeerde rentevaste periode of het niet zelf in kunnen schatten van de gevolgen van ziek of arbeidsongeschikt worden, brengen een onzeker gevoel mee, die alleen maar weggenomen wordt door een advies van een kundig en daarvoor opgeleide adviseur.

Opvallend was nog in het onderzoek, dat vooral de wat oudere mannen er voor kozen, het werk toch grotendeels zelf te kunnen doen. Opvallend omdat je zou denken dat het meer de jongeren zouden zijn die kiezen voor een digitaal advies.

Kosten

Tot voor kort merkte u als consument weinig van de kosten van een advies. U werd wel verteld hoe hoog die waren, maar het zat verwerkt in de provisie die de adviseur kreeg van een geldverstrekker, een bank of verzekeringsmaatschappij. U als klant hoefde niet rechtstreeks uw adviseur te betalen. Met ingang van 01 januari 2013 is er een verbod op provisie, maar ook nu al, zijn er niet zoveel adviseurs die nog werken op provisie basis. Is advies dan duur? De duur van een Hypotheek is in het algemeen voor een periode van 30 jaar.

Het advies, de afhandeling, de zorg en nazorg strekken zich ook uit over die periode. Dat betekend voor u als klant dat de adviseur, nu en in de toekomst voor u gaat bewaken, dat er zich geen onverwachte en misschien niet financieel afgedekte problemen gaan voordoen. Daarvoor zal uw adviseur regelmatig contact met u hebben en wanneer dat nodig mocht zijn, zal hij zaken voor u gaan actualiseren. Dat kan zijn aan het eind van een rentevaste periode. Het kan ook zijn bij arbeidsongeschiktheid of werkloosheid of bij erger overlijden van u of uw partner.

Uw keuze

Moet u kiezen voor het aller goedkoopste of voor wat het beste bij u past. Een goed advies hoeft niet het allerduurste advies te zijn. Soms is een goedadvies goedkoop. Het financiële voordeel dat u heeft, moet groter zijn dan de betaalde kosten. Een goed advies kan u geld besparen. Op korte en lange termijn. Nu de pensioenleeftijd opschuift en op termijn zal gaan naar 67 jaar of misschien straks nog ouder, hoe goed is dan uw pensioen geregeld? Onze Hypotheekadviseurs kunnen u, ook daar een antwoord op geven.

Maak direct een afspraak voor meer informatie!