Belangrijk nieuws voor mensen die bezig zijn met een nieuwe koopwoning. Dat de prijzen weer aan het stijgen zijn was al bekend. Deze trend is sinds de zomer van 2013 ingezet, toen de gemiddelde prijs voor een koopwoning op zijn laagst in de laatste jaren lag.

Maar het kadaster heeft gegevens vrijgegeven waaruit blijkt dat huizenprijzen in januari 2016 4,1% hoger lager dan in dezelfde maand in 2015. Dit is de grootste stijging in bijna 8 jaar tijd.

Vergeleken met het dieptepunt in 2013 lagen de huizenprijzen zo’n 7,9% hoger tijdens de afgelopen maand. Vergeleken met augustus 2008 (het hoogtepunt van de huizenprijzen tijdens de afgelopen maanden) zijn de prijzen nog wel 15,3% lager.

Ook toename in aantal verkochte woningen

Dat de woningmarkt weer aan het herstellen is, is ook terug te zien in het aantal verkochte woningen. Vorige maand werden 11.907 woningen verkocht, wat een stijging is van 26,2% ten opzichte van januari 2015. Opvallend is dat met name in Flevoland meer woningen verkocht werden, terwijl in Zeeland, Drenthe en Overijssel juist minder woningverkopen plaatsvonden.

Maak direct een afspraak voor meer informatie!