Overweegt u een verbouwing of plaatsing van een dakkapel? Wacht daar dan niet te lang mee, want per 1 juli a.s. bedraagt de BTW op arbeidskosten weer 21% in plaats van het tijdelijk verlaagde tarief van 6%. Dat kan bij grote (en dus dure) klussen al gauw een voordeel van enkele honderden euro’s opleveren.

In 2013 werd de BTW tijdelijk verlaagd om de crisis in de bouwsector enigszins op te vangen. Sindsdien is het aantal uitbestede klussen aanzienlijk gestegen. Zo is het aantal dakkapelklussen alleen al in het eerste kwartaal van 2015 verdrievoudigd, zo blijkt uit onderzoek. Ook de wat kleinere klussen werden sinds de verlaging iets meer uitbesteed.

Voor schilder- en stucadoorswerk blijft het lage BTW tarief op arbeidskosten overigens van kracht. Ook als u isolerende of energiebesparende maatregelen neemt, kan het lage tarief gehanteerd worden.

Extra bestedingsruimte nodig? Misschien kunt u uw hypotheek oversluiten

Mocht u het groter aan willen pakken, dan kan het wellicht voordelig zijn uw hypotheek over te sluiten tegen de huidige, lage rente. Dat scheelt al gauw in de maandlasten, waardoor u meer geld overhoudt voor het opknappen van uw woning.

Ook zonder verbouwing kan oversluiten gunstig zijn

Ook als u geen plannen heeft voor een verbouwing, kan het oversluiten van uw hypotheek aantrekkelijk zijn, bijvoorbeeld om meer te kunnen aflossen en zo uw hypotheekschuld te verminderen. Onze hypotheekadviseurs kunnen u alles vertellen over de verschillende mogelijkheden.

Maak direct een afspraak voor meer informatie!