Verschillende hypotheekrentes

Een lage hypotheekrente betekent niet altijd automatisch de laagste maandlast, maar het kan wel een belangrijk element zijn in het totaalplaatje. Hoeveel u daadwerkelijk gaat betalen, hangt van diverse factoren en voorwaarden af.

Oriëntatie

Oriënteren en informatie zoeken op internet is altijd verstandig, maar een hypotheek is een bijzonder complex product, afgestemd op uw persoonlijke situatie. De erkende hypotheekadviseur is er in gespecialiseerd u te adviseren over uw mogelijkheden. Hij of zij kan u alles vertellen over hypotheekrente, voorwaarden, fiscale aspecten en de risico’s die eraan verbonden zijn.Hij of zij is als het ware uw navigatiesysteem naar uw maatwerk hypotheek.

Heeft u zelf invloed op de te betalen hypotheekrente?

De aanbieders, zoals banken en verzekeringsmaatschappijen, bepalen de hoogte van de hypotheekrente, onder andere aan de hand van de te verwachten risico’s, maar ook zaken als de looptijd en eigen inbreng (misschien heeft u wel een spaarpotje achter de hand) kunnen van invloed zijn op het rentepercentage. Bovendien kunt u altijd de diverse offertes naast elkaar leggen en de hypotheekverstrekker van uw voorkeur vragen of hij u tegen dezelfde voorwaarden als zijn collega-hypotheekverstrekkers van dienst kan zijn. Het gaat immers om een hoop geld, “nee” heeft u, “ja” kunt u krijgen!

Waarom de erkende Hypotheekadviseur

We kunnen er niet genoeg op hameren: een hypotheek kiezen is maatwerk, zonder gedegen advies is het haast onmogelijk om als leek de beste optie te vinden. Er zijn altijd factoren die u over het hoofd ziet (bijvoorbeeld een voordelige hypotheek met een te dure verzekering, waardoor u alsnog op hoge maandlasten uitkomt). Besparen op een hypotheekadvies kan uiteindelijk duurder voor u uitpakken, dus wij raden u aan deze kosten mee te nemen in het totaalbudget. Uiteraard is het wel verstandig van tevoren te informeren naar de kosten, zodat u weet waar u aan toe bent.