Het blijft lastig om vooruit te kijken en te zeggen wat, in dit geval de hypotheekrente gaat doen. De mening van de diverse experts lopen niet altijd gelijk met elkaar. Dat heeft er mee te maken, dat vaak wel een huidige financiële situatie ingeschat kan worden, maar verder de toekomst in kijken toch meer een verwachting is, dan dat het daadwerkelijk ook zo zal gaan. Toch zijn er factoren die meespelen en die een indicatie geven wat de hypotheekrente gaat doen.

De Eurocrisis is nog niet voorbij en er zijn een aantal landen die het moeilijk hebben, de stress en druk is echter minder en dat heeft invloed op de geldmarkt die hierdoor ook rustiger is. In Landen zoals Duitsland en Amerika is het economische klimaat beter geworden, wat zijn invloed zal hebben op de hoogte van korte en lange rente. De prijs voor de olie is gestegen.

De kortlopende hypotheekrente

De verwachting voor de variabele rente is dat deze de komende tijd hetzelfde zal blijven. Heeft u op dit moment een hypotheek met een variabele rente, dat is het verstandig op moment dat de hypotheekrente gaat stijgen te overwegen deze vast te gaan zetten voor een langere periode. Onze onafhankelijke hypotheekadviseurs kunnen u helpen het juiste moment te bepalen wanneer u dit zou moeten doen. Zij zijn op de hoogte van de laatste hypotheekrente ontwikkelingen en kunnen u het juiste advies geven. Kunt u oversluiten met of zonder boeterente, de hypotheekadviseur kan het u vertellen.

De langlopende hypotheekrente

Bij de hypotheekrente van 1 jaar en langer wordt verwacht dat deze hetzelfde zal blijven of licht zal stijgen. Of u een stijging van de Hypotheekrente gaat merken in uw maandlasten is afhankelijk van wanneer dit gebeurd. Is uw rentevasteperiode nog niet afgelopen, dan zult u van een stijging niet veel merken. Valt de stijging van de rente samen met een voor u nieuwe rentevasteperiode, zult u dit beslist terugvinden in een stijging van uw maandlasten.

Er zijn factoren die de stijging kunnen beperken, misschien is uw woning meer waard geworden en kunt u, omdat het risico voor de bank lager is geworden, een lagere rente krijgen. Wat is in uw situatie de juiste keuze voor een rentevaste periode is dat 1 jaar, of 5 of misschien nog langer. Een gesprek met onze ervaren Hypotheekadviseurs zal voor u verhelderd zijn. Zij kunnen u het juiste advies geven. Zij kunnen u helpen te voorkomen, dat een rentestijging, u elke maand opnieuw, veel geld gaat kosten.

Of u nu een starter bent op de hypotheekmarkt of dat u nu al een hypotheek heeft, waarvan de rentevasteperiode afloopt of u wilt toetsen nog op het juiste rentepad te zijn, bel gratis onze collega’s van Goedkopehypotheek.nl op 0800- 777 777 9 en wij zijn u graag van dienst.

Maak direct een afspraak voor meer informatie!